Zonnepanelen installatie

Het beste is het om op het internet te kijken naar leveranciers van zonnepanelen installaties om er vervolgens een offerte op te vragen. Hierdoor bespaar je tijd en dus ook geld.

Belangrijk om te weten

Bedrijven verkopen zonnepanelen installaties als een investering, maar er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de traditionele manieren om uw geld te laten groeien (zoals sparen en beleggen) en de inkoop en installatie van een zonnepanelen systeem.

Wees op uw hoede van de beweringen in verkooppraatjes

Let goed op wat de terugverdientijd van een gemiddeld systeem is. Een gemiddeld systeem is een zonnepanelen systeem met 14 zonnepanelen kosten ongeveer zo een 6800 euro met montage. Het systeem levert zo een 3500 kWh per jaar op. Dit systeem zou in zo een 7 tot 8 jaar terug verdient moeten zijn. Als dit (veel) korter is moet u kritisch zijn en u afvragen of dit wel mogelijk is. Daarnaast beweren sommige bedrijven dat een jaarlijks rendement op uw investering van 8 tot 10% te behalen is. Ook hier is het belangrijk om u goed te laten informeren. Vraag naar de berekening. Vraag naar wat de stroomprijzen zijn en bereken de prijzen ook zelf.

Ook verschilt de indexering van de stroomtarieven per installateur. Elk bedrijf gebruikt een andere stroomtarief en zet het vermogen van een paneel op een andere manier om in kWh’s. U zou met een correctiefactor 0.9 moeten rekenen als u het vermogen van een paneel, bijvoorbeeld 250 Wp, om wilt zetten in het rendement; 250*0.9=225 kWh per jaar. Een bedrijf kan een hoger of lager correctiefactor gebruiken.

Factoren die uw investering beïnvloeden

Er zijn veel variabelen die invloed hebben op het rendement. Zo zijn de volgende factoren belangrijk om rekening mee te houden:

  • Inflatie – dit zal elk jaar stijgen naar de productie en export tarieven. Nederland kent een gemiddelde richtlijn wat betreft de inflatiepercentage. De verwachte inflatie kan hierbij gebruikt worden
  • Prijsstijgingen van stroom – dit zal invloed hebben op het niveau van de besparingen. Hoe hoger de stroom tarieven, hoe groter uw jaarlijkse opbrengst
  • Kosten van zonnepanelen – de kosten van de zonnepanelen installatie is sinds 2000 flink gedaald een gemiddeld systeem kost in 2016 zo een 6800 euro tegenover zo een 20.000 euro in het jaar 2000
  • Verloren rente – u kunt uw geld ook op de rekening laten en rente ontvangen. Deze jaarlijkse bedragen laat u dus op tafel liggen en gaat het hier om een jaarlijks ‘verlies’. Hoe hoger de rente hoe hoger uw verlies. Uw echte winst is dus het rendement van uw zonnepanelen min de huidige rente

Betalen voor uw installatie

Het is belangrijk om nooit voor uw zonnepanelen aan te betalen. Er zijn namelijk veel gevallen van oplichting geweest en is het eigenlijk niet noodzakelijk om een deel of het volledig bedrag vooraf over te maken. Goede zonnepanelen installateurs werken met een kleine voorraad en kunnen een systeem binnen 6 weken opleveren. Het voorraad wordt normaal gesproken op rekening betaalt of is al volledig afbetaalt bij de groothandel. Daarom is voor u een aanbetaling niet nodig.

Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor het verhuren van uw dak. U kunt de winst dan delen met de eigenaar van de zonnepanelen. Echter is deze constructie nieuw en niet altijd goed gewaarborgd. Daarom moet u hier wel voorzichtig mee zijn.

Zoek naar meer financieel advies en door op het internet te zoeken naar toekomstige studies wat betreft energie en hernieuwbare energie. De kosten zullen in de toekomst dalen en de prijzen van stroom zijn variabel.