Rolluiken op zonne-energie

Dieven kiezen altijd voor inbraak waarbij ze gemakkelijk de woning in kunnen komen, want hoe langer het duurt hoe sneller ze het bij de buren zullen proberen. Rolluiken bieden deze mogelijkheid. Het is dus goed om stevige deuren en raamafsluitingen te gebruiken. Maak het de inbrekers moeilijk om in je woning te komen. Daarnaast is het ook slim om natuurlijk tijdschakelaars te gebruiken, een buitenlamp welke aangaat met een bewegingsmelder. Ook is het slim om rolluiken te plaatsen en om van een alarmsysteem gebruik te maken. Wist je dat tegenwoordig ook rolluiken op zonne-energie werken, i.c.m. zonnepanelen? Een voorbeeld is een model van Velux (Velux Integra Solar SSL).

Waarom rolluiken op zonne-energie?

Rolluiken komen er in allerlei types, denk aan voorzetrolluiken bijv.. Deze heb je wel eens zien hangen en is het goedkoop omdat het een snelle oplossing biedt die in het geval van bestaande bouw gekozen kan worden. De oprolbox komt boven het kozijn, maar biedt het echter wel de voordelen een standaard model met zich meebrengen.

Gebruik zonnepanelen i.c.m. rolluiken

Een inbouwrolluik is een model welke al tijdens het ontwerp van een woning worden geïntegreerd in de muur. Het mooie aan inbouwrolluiken is, dat als ze eenmaal opgerold zijn ze niet te zien zijn. Als het gaat om bestaande bouw en je de oprolbox te lomp vindt, kun je voor inbouwrolluiken kiezen maar gezien er veel sloopwerk aan te pas komt zal dit duur worden. Dan zijn er nog opbouwrolluiken, deze worden op het kozijn of in het raam geplaatst. Afhankelijk van je huis zal er dus gekeken worden naar een mooi model welke het bouwwerk accentueert. Al deze modellen kun je laten werken op zonnepanelen, zodat je a.d.v. zonne-energie ze kan gebruiken.

Over Velux

Het doel van Velux is om op een milieuvriendelijke en duurzame manier licht en lucht te brengen in donkere ruimtes en zo een gezond leefklimaat te creëren. Op dit moment zijn ze actief in meer dan 40 landen over de hele wereld. Naast dakramen produceren ze ook lichtstraten en raamdecoratie, zoals rolluiken en gordijnen, en elektrische besturingssystemen. In Nederland is Velux sinds 1988 actief en runnen ze hun organisatie vanuit De Meern.

Meer over rolluiken op zonne-energie van Velux. Download ook de brochure. Algemene informatie lezen en meer te weten komen? Ga dan naar Rolluik-Info.nl voor alles over rolluiken.