Hoe lang gaan zonnepanelen mee in Canada?

Zoals bij de meeste hardware is de levensduur van een zonnepaneel eindig. Doorgaans hebben de zonneprojecten van Ontario een ontwerplevensduur van 25 jaar, wat in overeenstemming is met de fabrieksgaranties. Uitgaande van een garantietermijn van 25 jaar kan bij vervaldatum slechts 80% van de initiële piekcapaciteit van een zonnepaneel worden gegarandeerd. Wetende dat de levensduur van zonnepanelen 25 jaar is, zijn garantieverlengingen voor omvormers een slimme investering.

Als uw omvormer 15 jaar later kapot gaat, wordt deze waarschijnlijk vervangen door een nieuwer en beter model. U kunt erop rekenen dat de meeste fotovoltaïsche zonnepanelen 25 jaar meegaan voordat ze merkbaar beginnen te verslechteren. De meeste zonnepaneelbedrijven geven standaard 25 jaar garantie op de verwachte levensduur van de zonnepanelen. Na 25 jaar hoeven uw zonnepanelen niet noodzakelijk vervangen te worden; hun vermogen om zonlicht op te nemen neemt echter af.

Hoewel de efficiëntie van zonnepanelen na verloop van tijd afneemt, gaan ze doorgaans ongeveer 30 jaar mee. Het onderhoud gedurende die tijd is relatief laag, voornamelijk bij het sneeuwruimen. De gelijkstroom van de panelen wordt vervolgens naar een omvormer gepompt, die deze omzet in wisselstroom (AC) voor huishoudelijke apparaten. Elke fabrikant van zonnepanelen biedt verschillende garantiegaranties, dus zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest om er zeker van te zijn dat uw panelen onder alle omstandigheden gedekt zijn.

Als u de typische hoeveelheid energie die uw panelen afgeven, kunt u merken of er iets niet klopt. Deze lineaire degradatie is toepasbaar op elk type fotovoltaïsch zonnepaneel en is helaas onvermijdelijk. Dus hoe lang gaan zonnepanelen eigenlijk mee? We kunnen u vertellen dat sommige bedrijven 25 jaar garantie hebben op fabrieksfouten. Dat gezegd hebbende, is de afname, in tegenstelling tot zonnepanelen, niet lineair en moeilijker te voorspellen omdat deze van verschillende factoren afhangt.

Net zoals de levensduur van een dak, kunt u verwachten dat u minstens 25 jaar uit uw zonne-energiesysteem haalt en met het juiste onderhoud en onderhoud aanzienlijk langer. Garanties op zonnepanelen verschillen enigszins van garanties op andere soorten huishoudelijke apparaten. Ter vergelijking: in de loop van hun levensduur bedragen de genivelleerde kosten van elektriciteit uit een zonnestelsel ongeveer vier of vijf cent per kWh, zei Phillips. Volgens een onderzoek van het National Renewable Energy Laboratory (NREL) bieden moderne fabrikanten van hoogwaardige zonnepanelen zoals Panasonic en LG panelen aan met degradatiepercentages tot 0,30% per jaar.

Als je naar deze panelen kijkt, zou je versteld staan dat ze zelfs van dezelfde soort zijn als de modellen van vandaag. De fysieke garantie is over het algemeen 10 tot 25 jaar en dekt eventuele fysieke schade aan uw zonnepanelen. Hoewel zonnepanelen prima kunnen zijn als je ze gewoon met rust laat, kun je hun levensduur verlengen door routinematige zorg en kwaliteitsonderhoud. In 1997 kondigde Siemens Solar Industries een verlenging van de productgarantie van zijn zonnepanelen aan van tien jaar naar 25 jaar.