Hoeveel zonne-energie verbruikt een gezinswoning van 2000 vierkante meter doorgaans?

Gemiddeld zou een huis van 2000 m² een systeem van 4 kW nodig hebben, wat neerkomt op 10 panelen van 400 watt. Als precedent berekent LADWP dit type gemiddelde op 2 watt voor elke vierkante voet. Een huis van 2.000 vierkante meter zou dus een zonnepaneel van 4.000 watt mogen hebben. Afhankelijk van het type paneel dat u kiest, bestaat een systeem van dit formaat tussen de 12 en 18 zonnepanelen.

Houd er rekening mee dat deze formule voor het berekenen van het verbruik varieert afhankelijk van wie uw elektriciteit produceert. We schatten dat een typische woning tussen de 20 en 24 zonnepanelen nodig heeft om 100 procent van het elektriciteitsverbruik te dekken. De eigenlijke formule om erachter te komen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, vind je aan de hand van de systeemgrootte gedeeld door de productieverhouding, gedeeld door het paneelwattage. Het aantal zonnepanelen dat je nodig hebt voor je woning bepaalt hoeveel je moet uitgeven voor de totale installatie.

Het begrijpen van de productieverhoudingen, de relatie tussen de systeemgrootte en het aantal panelen en de impact van de grootte van een huis kunnen allemaal belangrijk zijn bij het ontwerpen van uw ideale zonnepaneelopstelling. Om te berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, moet je de totale systeemgrootte delen door de productieverhouding door het paneelwattage. Berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om aan al je energiebehoeften te voldoen, hangt af van verschillende factoren. Met de calculator kunt u ook de richting van uw dak en eventuele zonwering aangeven, wat een grote invloed heeft op de hoeveelheid elektriciteit die uw zonnepanelen zullen opwekken.

Een netwerksysteem betekent dat u uw huis gedeeltelijk van stroom voorziet met elektriciteit op het elektriciteitsnet en zonne-energie. Met een achtergrond in milieu- en geologische wetenschappen, biedt Jacob een analytisch perspectief en een passie voor natuurbehoud om shoppers te helpen de juiste energiekeuzes te maken voor hun portemonnee en het milieu. Vijf zonnepanelen van 300 W zijn voldoende om uw huis op het elektriciteitsnet van stroom te voorzien, hoewel dit kan variëren afhankelijk van de energiebehoefte. Maar hoe weet je precies hoeveel zonnepanelen er nodig zijn om elke maand 1.000 kWh elektriciteit op te wekken? Misschien wel een van de moeilijkste aspecten van het dimensioneren van een zonnepanelenreeks is het schatten van het jaarlijkse energieverbruik van uw huishouden.

In het VK gebruiken de meeste huizen gemiddeld 3 tot 6 kWh elektriciteit per dag en sommige mensen gebruiken zonne-energie om een fractie van wat ze nodig hebben van stroom te voorzien. Met de drie ingangen hierboven kun je berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, maar als je dieper graaft, spelen er nog veel meer factoren een rol bij het bepalen van de grootte van je ideale zonnepaneelsysteem.