Zijn zonnepanelen de moeite waard in Canada?

Zonne-energie is zeker de moeite waard in Ontario Met zonnepanelen in huis kunt u geld besparen, uw ecologische voetafdruk verkleinen en uw energiekosten in de loop van de tijd verlagen. In Ontario kunt u ook binnen 10 jaar een rendement op uw investering in zonne-energie zien. Afhankelijk van waar je in Canada woont, kan elektriciteit je elk jaar veel geld kosten. Maar door de hoge initiële kosten van de installatie van zonnepanelen vragen veel Canadezen zich af of het de investering waard is.

Het belangrijkste voordeel van zonnepanelen is ongetwijfeld de besparing op uw energierekening. De initiële kosten brengen u mogelijk terug, maar u kunt in de loop van 20 tot 25 jaar een aanzienlijk rendement verwachten. Terwijl de energiekosten blijven stijgen, bespaart u voortdurend geld op uw maandelijkse productie. Het is een verstandige investering als je het mij vraagt.

De kosten voor het installeren van zonnepanelen zijn de afgelopen vijf jaar met meer dan 50% gedaald, wat de terugverdientijd van zonnepanelen verder verkort. Hoewel zonnepanelen ongetwijfeld uw totale totale energiekosten tijdens uw leven zullen verlagen, zijn er vooraf kosten waarmee rekening moet worden gehouden. Als u zonnepanelen op uw dak installeert en uw eigen elektriciteit opwekt, kunt u NU uw waterkrachtrekening verlagen of schrappen en uzelf onderweg duizenden dollars besparen. Om te beoordelen of het installeren van zonnepanelen de installatiekosten vooraf waard is, moet u kijken hoe lang het duurt om het systeem af te betalen.

Uiteindelijk is het belangrijk om niet te focussen op één klein aspect van zonne-energie, maar breed na te denken over de voordelen van zonne-energie. De efficiëntie is geen afschrikkende factor omdat er een onbeperkte toevoer van zonne-energie is (totdat de zon over ongeveer 5 miljard jaar opbrandt). Momenteel zijn zonnepanelen op de meeste plaatsen op Prince Edward Island en Saskatchewan lager dan de elektriciteitsprijzen voor woningen, wat betekent dat huiseigenaren op de meeste plaatsen daar naar verwachting geld zullen besparen door zonne-energie te installeren. Ik heb 29 jaar met zonne-energie gewerkt en heb momenteel een klein thermisch hydronisch systeem (max 240k but per dag).

Dit komt omdat de energielasten in deze provincies hoog genoeg zijn dat het voor een huiseigenaar logischer is om zonne-energie op te wekken dan om elektriciteit te kopen bij een nutsbedrijf. Hij zei dat het feed-in-tariefprogramma in Ontario nu achterhaald is vanwege de dalende kosten van zonne-energie. Om deze zonnemythes te bestrijden, is het belangrijk om op jaarbasis en over een levensduur van meer dan 30 jaar naar de brede reikwijdte van een systeem te kijken, aangezien de investering zo lang duurt. Afgelegen, provinciale gebieden die niet op het elektriciteitsnet zijn aangesloten, kunnen hun prijzen voor het breken van zonnestroom ook concurrerend vinden ten opzichte van hun huidige elektriciteitsbronnen, zoals dieselopwekking, hoewel de NEB voor deze vergelijking geen schatting heeft gemaakt van de energiekosten van afgelegen, provinciale gemeenschappen.

In Ontario, dat meer dan 99% van de zonne-energie in Canada heeft, is ongeveer 1% van de energie van de provincie afkomstig van zonne-energie. Kwantiteit is een maatstaf voor opname, maar het aantal installaties is even belangrijk, en in landen als Vietnam groeit het zonnestelsel op het dak enorm. Momenteel hebben de meeste plaatsen op Prince Edward Island en Saskatchewan zonnepanelen die lager zijn dan de elektriciteitsprijzen voor woningen, zowel voor vaste tarieven als voor dagtarieven.