Hoe wordt zonne-energie gebruikt in Canada?

Met zijn grote landmassa en gediversifieerde geografie beschikt Canada over een overvloed aan hernieuwbare bronnen die kunnen worden gebruikt om energie op te wekken. Canada is een wereldleider in de productie en het gebruik van energie uit hernieuwbare bronnen. Hernieuwbare energiebronnen leveren momenteel 18,9 procent van de totale primaire energievoorziening van Canada. Het kleurenschema op de kaarten van wind- en zonnebronnen is geen directe correlatie tussen wat een „levensvatbare” en „niet-levensvatbare „wind- of zonnevoorziening is.

Investeren in zonne-energieoplossingen ondersteunt uw streven om uw ecologische voetafdruk te verkleinen en laat aan uw klanten zien dat uw bedrijf zich bekommert om het milieu. De zonnebronnen in Canada zijn beter dan in veel van de toonaangevende landen en meer dan voldoende om schone, kosteneffectieve elektriciteit te produceren. De volgende kaart van Canada met windsnelheid en zonnestraling geeft een gedetailleerd overzicht van de mogelijkheden voor hernieuwbare energie in het hele land. Stijgende energiekosten zijn een realiteit voor elke organisatie en investeren in netgekoppelde zonne-energiesystemen is een krachtige manier om de operationele kosten te verlagen.

Er zijn veel methoden om zonne-energie om te zetten in gemakkelijker bruikbare vormen van energie, zoals warmte of elektriciteit. Over het algemeen genereren zonnepanelen in de herfst en winter minder elektriciteit, vooral in het noorden van Ontario, waar de dagen korter zijn in de winter. Ondanks de vele zonne-energietechnologieën die de afgelopen jaren zijn geïnstalleerd, maakt zonne-energie nog steeds een klein deel uit van de totale energieopwekking. In de winter kunnen binnenoppervlakken zonne-energie als thermische energie opnemen en deze gedurende de avond als warmte afgeven.

Tegenwoordig komen twee actieve zonnetechnologieën waarbij elektrische of mechanische apparatuur wordt gebruikt steeds vaker voor. Duitsland, een land met ongeveer 15x zoveel geïnstalleerde zonnecapaciteit als Canada, heeft een lagere gemiddelde zonnestraling en een klein deel van de beschikbare landmassa. Dit is grotendeels te wijten aan de perceptie dat wind- en zonne-energie financieel minder haalbare opties zijn, maar de kwestie van het belang van hernieuwbare energie voor Canada gaat veel verder dan eenvoudige dollarwaarden. De energie van de zon kan op verschillende manieren worden benut, waaronder fotovoltaïsche zonnecellen, actieve zonne-energie, passieve zonne-energie en geconcentreerde zonne-energiesystemen.

Ondanks het koude klimaat en de hoge breedtegraden van Canada (die minder direct zonlicht krijgen dan op de middelste breedtegraden), worden zonne-energietechnologieën op veel plaatsen gebruikt, van daken van huishoudens tot grote energiecentrales. Het nadeel van koud weer is dat het meestal komt als de dagelijkse bestraling lager is, maar als het onafhankelijk wordt geïsoleerd, is koud weer een goede zaak voor zonne-energiesystemen.