Hoeveel geld kunt u besparen met zonnepanelen in Canada?

In de loop van het jaar kunt u verwachten dat u ongeveer 50% van uw distributiekosten op basis van verbruik kunt besparen door gebruik te maken van een netto gemeten zonne-energiesysteem in Calgary. Om het meeste uit een zonnestelsel te halen, helpt het om de totale energiebehoefte van uw huis te verminderen. Gebieden in de wereld die meer zon per dag krijgen, lijken op het eerste gezicht een ideale kandidaat voor zonne-energie. De optie voor netto meting van Hydro-Québec stelt klanten in staat elektriciteit op te wekken uit een hernieuwbare bron en tegelijkertijd aangesloten te blijven op het netwerk van Hydro-Québec, waardoor ze de intermitterende aard van fotovoltaïsche zonne-energie kunnen compenseren.

Uiteindelijk zijn de meeste mensen het erover eens dat wiskunde logisch is op zonnepanelen, vooral als je van plan bent om voor een lange periode in je huis te wonen en vandaag extra geld beschikbaar hebt. Zonnepanelen voor woningen helpen u niet alleen om uw ecologische voetafdruk te verkleinen, ze helpen u ook geld te besparen op uw energierekening. Zo weet u niet alleen hoeveel zonne-energie u kan besparen, u krijgt ook een idee van de grootte van het zonnestelsel dat u nodig heeft en hoeveel het gaat kosten. Dat is echter niet echt een oplossing, aangezien huiseigenaren niet willen dat hun belastingen stijgen en niet-huiseigenaren waarschijnlijk de installatie van zonnepanelen van anderen niet willen subsidiëren door middel van hogere belastingen.

Kortingen en prikkels zoals het federale belastingkrediet voor zonne-energie kunnen u helpen nog meer te besparen en het installeren van zonnepanelen nog eenvoudiger te maken. Een typische reeks zonnepanelen voor woningen zal ongeveer 5 kW bedragen, wat ongeveer 50-75 procent van de elektriciteitsbehoeften van een gemiddeld huishouden zal dekken. Manitoba Hydro heeft een bidirectioneel meetprogramma, wat betekent dat wanneer de output van de panelen hoger is dan de energiebehoefte van de woning, dat vermogen vervolgens weer naar het net wordt gestuurd en op de rekening van de huiseigenaar wordt bijgeschreven. Als uw zonne-energiesysteem op de juiste manier is ontworpen voor nettometing, produceert u in de zonnigere tijden van het jaar overdag meer stroom dan uw woning verbruikt.

Voorstanders van groene energie hebben voorspeld dat hetzelfde proces zou plaatsvinden met zonnepanelen, en dat is tot op zekere hoogte ook zo. Wat eengezinswoningen betreft, werken zonnepanelen het beste op huizen met een eenvoudig (en, in verhouding tot het aantal bewoners en het elektriciteitsverbruik, een groot) dak, zoals die van het oudere model „ranchers”. Beide opties zullen op lange termijn geld besparen, maar vereisen vooraf investeringen in tijd, energie en ja, geld. Het drastisch wijzigen van bouwvoorschriften brengt veel complicaties en kosten met zich mee, maar in mei wordt gezegd dat alle gebouwen moeten worden uitgerust met zonnepanelen om elektriciteit op te wekken.