Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een huis van 2200 vierkante meter?

Je hebt ongeveer 26 zonnepanelen nodig voor een huis van gemiddeld 2.300 vierkante meter met 3 slaapkamers. Het exacte aantal hangt af van de grootte van je huis, je energieverbruik en het gemiddelde aantal zonuren dat je ontvangt. Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig voor een oppervlakte van 1.200 m². Huis? Mensen stellen ons vaak een soortgelijke vraag wanneer ze voor het eerst kennis maken met zonne-energie.

Er is echter veel meer dan alleen de grootte van uw huis of gebouw waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van het aantal panelen dat u nodig heeft. Een huis met twee mensen die erin wonen, zal waarschijnlijk veel minder elektriciteit verbruiken dan exact hetzelfde huis met twee volwassenen en twee tienerkinderen. Een huis met vier personen vereist een groter systeem, ook al is de grootte van het huis hetzelfde. Daarom is het moeilijk om het aantal benodigde panelen te bepalen op basis van alleen de vierkante meters van een huis.

Zet hem op een plek waar de zon schijnt: de hoeveelheid direct zonlicht op je dak hangt af van waar je woont en de tijd van het jaar (nog een reden waarom Net Metering een groot voordeel is). Gelukkig hebben we tools zoals deze Amerikaanse State Solar Resource Map van NREL en uitgebreide lokale weerstationgegevens, evenals andere software om te helpen bij het berekenen van de hoeveelheid zonneschijn in uw regio. Staten in het midden van de Atlantische regio hebben gemiddeld 4,7 uur piekzon per dag. We schatten dat een typische woning tussen de 20 en 24 zonnepanelen nodig heeft om 100 procent van het elektriciteitsverbruik te dekken.

De eigenlijke formule om erachter te komen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, vind je aan de hand van de systeemgrootte gedeeld door de productieverhouding, gedeeld door het paneelwattage. Gelukkig kan Palmetto u helpen om het precieze aantal en type panelen te bepalen dat het beste werkt voor uw dak, en het gemakkelijk maken om een systeem te krijgen dat perfect is afgestemd op de behoeften van uw gezin. De richting van je dak bepaalt ook hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, want daken op het noordelijk halfrond zijn ideaal, omdat ze meer direct zonlicht ontvangen en dat zonlicht kunnen gebruiken om meer energie op te wekken. Omdat u nu weet hoeveel 1 kW zonne-energie in uw regio zal produceren, kunt u bepalen welke grootte zonnestelsel u nodig heeft om in uw elektriciteitsbehoeften te voorzien.

Sommige factoren, zoals de dakrichting, de dakbedekking, de omvormer voor zonne-energie die u kiest en of u al dan niet een zonnebatterij toevoegt, kunnen ook van invloed zijn op het aantal panelen dat u nodig hebt. Hoewel de efficiëntie van zonnepanelen kan variëren, doen de afmetingen van zonnepanelen dat meestal niet, aangezien de meeste bedrijven standaard vierkante meters van zonnepanelen hebben om de installatie eenvoudiger te maken. Om het gemiddelde energieverbruik van een gemiddeld Amerikaans huis te compenseren, heb je doorgaans ongeveer 18 tot 24 panelen nodig om effectief te zijn. Omdat dat niet altijd realistisch is, heeft een minder dan „perfect” dak mogelijk meer panelen nodig om de energie te produceren die je nodig hebt.

Dit is moeilijk te voorspellen, maar een paneel van 250 watt moet elke dag minstens 4 uur direct zonlicht ontvangen. Er zijn een paar vuistregels die u kunt volgen om een algemeen beeld te geven van hoeveel dakruimte er nodig is voor de installatie van zonnepanelen. Naast de locatie van uw huis, variëren de kosten van zonnepanelen per vierkante meter woning op basis van de grootte en vorm van uw dak, het type panelen dat u gebruikt en uw energieverbruik. Zonne-installaties zijn een uniek product, waarbij de gemiddelde kosten voor zonnepanelen enorm variëren, afhankelijk van uw locatie en de fabrikant van de door u gekozen zonnepanelen.

Als uw dak ingewikkelder is dan dat, met meerdere gezichten of verschillende vormen die onder vreemde hoeken samenkomen, kunnen uw tegenslagvereisten anders zijn. Daarom is het belangrijk om samen te werken met professionals op het gebied van zonne-energie bij het ontwerpen van het zonne-energiesysteem voor thuis. De minimale tegenslag op zonnepanelen varieert van staat tot staat, maar over het algemeen neemt de tegenslag ongeveer 25 procent van de bruikbare ruimte op uw dak in beslag. Neem vervolgens de grootte van het systeem in watt en deel deze door het wattage van de zonnepanelen die u wilt installeren.