Wat is het grootste nadeel van zonne-energie?

De initiële kosten voor de aanschaf van een zonnestelsel zijn vrij hoog. Hoewel zonne-energie nog steeds kan worden verzameld tijdens bewolkte en regenachtige dagen, daalt de efficiëntie van het zonnestelsel. Standaard zonne-energie voor thuis werkt niet „'s nachts” Zonnepanelen thuis zijn niet aantrekkelijk” Doe-het-zelf zonne-installatie is moeilijk (zo niet onmogelijk) voor de meeste huiseigenaren. Het meest bekende voordeel van zonnepanelen is dat ze de kosten van uw elektriciteitsrekening verlagen.

Of je het nu weet of niet, het opwekken van elektriciteit produceert veel koolstofemissies. In de Verenigde Staten is de opwekking van elektriciteit uit fossiele brandstoffen verantwoordelijk voor 25% van alle broeikasgasemissies, waaronder kooldioxide, methaan, lachgas en gefluoreerde gassen. 1 Deze kolen- en natuurlijke elektriciteit, bekend als „bruine energie”, komt het net binnen om uw huis van elektriciteit te voorzien. Over ongeveer 8 jaar na installatie heeft uw zonnepaneelsysteem zichzelf volledig terugbetaald door gratis elektriciteit aan uw huis te leveren.

4 Daarna begint u geld te verdienen door simpelweg niets anders te doen dan zonnepanelen te hebben. En deze zonnecellen gaan vaak tientallen jaren mee, gemiddeld zo'n 25 tot 30 jaar. 5 Dit wordt vooral relevant als je helemaal „off the grid” wilt zijn en je huis 100% van zonnepanelen wilt laten voorzien. Als je niet gebonden bent aan het elektriciteitsnet, heb je energieopslagapparaten nodig (de meest voorkomende is een lithium-ionbatterij) om de energie te huisvesten die je zonnepanelen eerder op de dag produceerden, zodat je's nachts van stroom kunt voorzien.

Anders steek je olielampen aan om je huis te verlichten. De naam „zeldzame aardmetalen” is een beetje misleidend, deze elementen zijn eigenlijk in ruime mate aanwezig. Het winnen van deze elementen voor gebruik in windturbines en zonnecellen heeft echter negatieve gevolgen voor het milieu en de mensen die ze ontginnen. 12 Gelukkig onderzoeken toonaangevende technologiebedrijven, zoals Apple, methoden om deze zeldzame aardelementen te recyclen om een stabiele aanvoer te behouden, die voorkomt dat de kosten stijgen vanwege de steeds toenemende vraag, 15.Als u bijvoorbeeld overweegt zonnepanelen toe te voegen en u woont op een plek met uitgestrekte bewolkte dagen, kunt u misschien „voldoende zonne-energie in een batterij sparen om te gebruiken”, zelfs als de voorspelling somber is.

Er is een race om zonnepanelen betaalbaar te maken en tegelijkertijd de kwaliteit van de zonnepanelen te behouden. Elke situatie is anders, afhankelijk van de locatie, het huis, de lokale prikkels voor zonne-energie, de beschikbaarheid van ervaren zonne-installateurs en het energieverbruik van het huis. Hoewel concentrerende thermische zonnecentrales (CSP) relatief inefficiënt zijn in hun waterverbruik, afhankelijk van het type technologie dat wordt gebruikt, verhoogt de juiste technologie de efficiëntie aanzienlijk, terwijl fotovoltaïsche (PV) zonnecellen geen water nodig hebben bij het opwekken van elektriciteit. Zonne-energie draagt niet bij aan broeikasgassen of fossiele brandstoffen, in tegenstelling tot andere oliën en kolen.

Het is een van de meest populaire redenen waarom mensen overstappen op zonne-energie en het is zeker een van de grootste voordelen van zonnepanelen. Er zijn ook lease-opties beschikbaar voor wie zonnepanelen wil uitproberen maar nog niet wil kopen. De andere methode, die echt heel ingenieus is, gebruikt de zonne-energie die wordt geproduceerd om methanol te maken uit koolstofdioxide in plaats van elektriciteit. Maar zonnepanelen voegen wel waarde toe aan je huis, dus zelfs als je verhuist, zul je waarschijnlijk de waarde van je zonnepanelen zien weerspiegeld in een hogere verkoopprijs.

Het recyclen van PV-materiaal en vooruitgang op het gebied van nanotechnologie die de efficiëntie van zonnecellen verhoogt, kunnen beide helpen het aanbod te stimuleren, maar misschien kan het vinden van materiaalvervangers die in grotere hoeveelheden aanwezig zijn een rol. Op grotere schaal zouden de Verenigde Staten, door over te schakelen op zonne-energie en andere hernieuwbare energiebronnen, het land in staat stellen energieonafhankelijkheid te bereiken. Zonne-energie heeft ook invloed op het landgebruik als het gaat om mijnbouw en productie van materialen die nodig zijn om fotovoltaïsche energie te produceren. Nu nieuwe technologie direct beschikbaar is, wordt het onderhoud van zonnepanelen steeds eenvoudiger.

Terwijl de wereldwijde capaciteit voor zonne-energie blijft stijgen, richten landen zoals Japan en andere wereldleiders op het gebied van zonne-energietechnologie zich op het ontwikkelen van adequate energieopslag om dit probleem aan te pakken. Naarmate zonne-energie een steeds populairdere energiebron wordt, wordt het probleem van het weggooien van gevaarlijk afval een extra uitdaging. .