Zijn zonnepanelen de moeite waard in Vancouver?

Door een zonnepaneelsysteem toe te voegen dat is aangesloten op het elektriciteitsnet, kunt u ook een grote bijdrage leveren aan het verhogen van de waarde van uw eigendom. Voor bewoners en bedrijven die geen verbinding kunnen maken met het netwerk van BC Hydro, is zonne-energie een uitstekende keuze als het gaat om een betrouwbare elektriciteitsbron op uw eigendom. Gemiddeld zal een zonnepanelensysteem in British Columbia ergens in het stadion 1.000 kWh energie per geïnstalleerde kW per jaar produceren. Dat betekent dat als u een systeem van 12 kilowatt (kW) zou installeren, u een energieopwekking van ongeveer 12.000 kWh per jaar kunt verwachten.

Er zijn veel verschillende factoren die een rol spelen bij het kijken naar de generatie voor een specifiek pand, zoals dakoriëntatie, boombedekking, enzovoort, maar dit zijn de ruwe cijfers die je kunt verwachten bij het installeren van zonnepanelen in hun huis of bedrijf in BC. Aangezien de gemiddelde woning in BC ongeveer 11.000 kWh elektriciteit per jaar verbruikt, zou een systeem van deze omvang 109% van de energiekosten voor een gemiddelde woning gedurende een jaar dekken. Drie jaar geleden gooide Earle Ten Have de schakelaar op een reeks van 39 zonnepanelen op het dak van zijn schuur in Nanaimo, B, C. en hij heeft nooit achterom gekeken.

En sinds de installatie is de prijs van zonnepanelen gedaald, terwijl hun productie en efficiëntie gestaag zijn gestegen. Ten Have heeft ze vervolgens geïnstalleerd op twee andere huizen die hij voor zijn kinderen heeft gebouwd op hetzelfde terrein van twee hectare; één project wekt genoeg elektriciteit op om de waterkrachtrekening van dat huis volledig weg te vagen, zei hij. Volgens Ten Have is de beslissing om voor zonne-energie te kiezen nu niet anders dan kiezen voor het installeren van nieuwe tapijten of werkbladen. De vraag naar zonne-installaties stijgt in heel Canada, volgens Nicholas Gall, directeur bij de Canadian Renewable Energy Association, een branchegroep die 300 bedrijven vertegenwoordigt die betrokken zijn bij wind-, zonne- en energieopslag.

En hoewel Gall denkt dat er niet meer dan misschien 40.000 zonnedaken zijn in heel Canada, zei hij, hebben installateurs het op dit moment nog nooit zo druk gehad. Zonne-energiesystemen vormen ook een groeiend deel van het bedrijf voor Penfolds Roofing, dat actief is in de Greater Vancouver Area en B, C. Beide redenen zijn van toepassing op Linda Seiffert, die een van Mayhew's klanten is. Als president van Snow Cap Enterprises, een bakkerij- en voedseldistributeur in Burnaby, B, C.

Een aantal installateurs zegt anekdotisch te geloven dat de Canada Greener Homes Grant, aangekondigd in mei, de vraag naar residentiële zonnepanelen heeft gecreëerd. Dat heeft geleid tot een tekort aan auditors in sommige delen van het land, aangezien er tot nu toe bijna 100.000 aanvragen zijn binnengekomen, volgens Natural Resources Canada. In Ontario hoeven elektriciteitsdistributeurs bijvoorbeeld slechts nettometing toe te staan tot een totaal van één procent van de piekbelasting van het nutsbedrijf, hoewel de Ontario Energy Board zei dat het niet op de hoogte is dat iemand van zijn programma wordt afgewezen. Hij grinnikt sterk als hij hoort dat een waterkrachtcentrale afneemt en zonne-energie naar beneden verkoopt.

Hoewel kleinschalige zonne-energie op zichzelf individuele waterkrachtrekeningen kan verlagen, zal het op zichzelf niet veel doen om de provincie te helpen netto-nulemissies te bereiken, laat staan de planeet te redden, volgens hoogleraar engineering van de Universiteit van Victoria, Andrew Rowe, die energiesystemen en conversie bestudeert. Als u zelfs op zonne-energie gaat om slechts een dozijn panelen op een bungalow te plaatsen, heeft u enkele kanttekeningen. Het is niet zo eenvoudig als een reeks kerstverlichting ophangen. Afhankelijk van waar je woont, kan het een eenvoudige upgrade zijn, zoals het opnieuw schinken van een dak, of het kan maandenlang vastzitten in een goedkeuringsproces.

Een lappendeken van vergunningsvoorschriften, sommige zo oud dat ze het niet eens hebben over zonnepanelen, frustreert zowel installateurs als huiseigenaren. Sukhpaul Parmar, eigenaar van Ready Solar, zei dat sommige gemeenten, zoals Burnaby, gedetailleerde tekeningen, blauwdrukken en technische rapporten eisen. „Dit is niet anders dan een huis bouwen”, zei Parmar. Het voldoen aan de lokale regelgeving kan ook snel alle overheidssubsidies opeten, zei Scott Fleenor, die 17 jaar geleden zijn op zonne-energie gerichte bedrijf Terratek Energy Solutions startte.

Elders in Canada lijken sommige steden de technologie meer welkom te heten. Hoewel er momenteel geen systematisch recyclingprogramma bestaat, zei hij dat er nog niet genoeg volume is om er een te ontwikkelen. De panelen die vandaag worden geïnstalleerd, hebben een levensverwachting van 25 tot 30 jaar, zei hij, wat meer dan genoeg tijd is om een recyclingsysteem toe te passen. Curt Petrovich is een journalist en auteur met meer dan drie decennia ervaring in nationale, internationale en onderzoeksrapportering.

Praat mee Maak een account aan Audience Relations, CBC P, O. Box 500 Station A Toronto, ON Canada, M5W 1E6 Het is een prioriteit voor CBC om een website te maken die toegankelijk is voor alle Canadezen, inclusief mensen met visuele, auditieve, motorische en cognitieve problemen. Closed Captioning and Deseced Video is beschikbaar voor veel CBC-shows die worden aangeboden op CBC Gem. Uw installateur voor zonne-energie brengt ook kosten in rekening voor de moeilijkheidsgraad van de installatie, wat betekent dat als u een complex dak heeft, uw systeem mogelijk duurder kan zijn.

Na rekening te hebben gehouden met het federale investeringsbelastingkrediet (ITC) van 26% en andere nationale en lokale prikkels voor zonne-energie, kan de nettoprijs die u voor zonne-energie betaalt met duizenden dollars dalen. Transparantie kan lastiger zijn om aan een prijskaartje te hangen, maar in een markt die van oudsher ondoorzichtig was, helpt het om te weten welke apparatuur op uw dak wordt geïnstalleerd en de kwaliteit van die apparatuur, om ervoor te zorgen dat u de beste zonneoplossing krijgt die aan uw behoeften voldoet. Hoewel dit geen grote factor is, zal het betalen van vergunningen en uw interconnectiekosten op het net iets hoger zijn dan de totale prijs van uw zonne-installatie. Dus als je een zonnepaneel op een gebouw plaatst, is die voetafdruk, in termen van ecologische voetafdruk, er en klaar, zei hij.

Wanneer u meerdere offertes voor zonne-energie ontvangt via EnergySage, worden deze twee componenten gecombineerd, waardoor u 15 tot 25 procent kunt besparen op de kosten van zonne-energie in vergelijking met zonne-energie buiten EnergySage. Als u denkt dat zonne-energie iets voor u is, of als u niet zeker weet of dit het geval is, laat het ons dan weten en we bespreken de voor- en nadelen, de systeemproductie en de opties voor uw specifieke eigendom, of dat nu een woning of een commercieel onroerend goed is. Met dat in gedachten vergelijken de meeste zonnekopers in de VS twee tot vijf offertes voor zonne-energie voordat ze een beslissing nemen. Zonne-energie is in bepaalde delen van de provincie misschien praktischer dan in andere, maar geld besparen op elektriciteitsrekeningen, het opbouwen van energieonafhankelijkheid en bijdragen aan de gezondheid van de gemeenschap zijn voordelen die door elke huiseigenaar in British Columbia kunnen worden gerealiseerd.

British Columbia staat op de 11e plaats van de 13 Canadese provincies en territoria vanwege zijn vermogen om zonne-energie te produceren, en versloeg Yukon en Newfoundland alleen maar. .