Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig in Canada?

Als je kijkt naar de gebruikelijke grootte van zonnepanelen van ongeveer 400 watt, betekent dit dat je ongeveer 20 panelen nodig hebt om je hele huis van stroom te voorzien. Het is belangrijk om te onthouden dat omvormers niet even groot hoeven te zijn als het zonnepaneel. Dit is een gebied waar mogelijk wat geld kan worden bespaard, zodat er een betere terugverdientijd is voor het zonnestelsel en de hulpbronnen beter worden benut. Houd er rekening mee dat dit slechts een gemiddelde schatting is.

Andere factoren, zoals hoeveel energie uw huishouden elke maand verbruikt of welke grootte u nodig heeft, hebben daardoor invloed op de uiteindelijke kosten van zonnepanelen. Zelfs als u in Canada woont, kunnen de prijzen variëren, aangezien de prijs voor elektriciteit en uren zonlicht anders is. Om 1000 kWh per maand te leveren op een plek met 5,5 uur direct zonlicht per dag zou dus een zonne-energiesysteem van 6,06 kW nodig zijn. Ter vergelijking: om zoveel energie te produceren op een plek met slechts 3 uur zonlicht per dag zou een zonnestelsel van 11,1 kW nodig zijn — bijna twee keer zo groot.

Net als feed-in-tarieven stelt nettometing huiseigenaren met een zonne-installatie in staat om elektriciteit terug te verkopen aan het hoofdnet als een vorm van kostenbesparingen. Net als bij het kopen van uw huis, vergt investeren in zonne-energie echter enkele vooruitbetalingen die behoorlijk kunnen zijn. De Amerikaanse overheid, en NREL in het bijzonder, heeft een zeer handige online tool ontwikkeld die het PV-rendement voor elke plek op aarde kan berekenen, waarbij rekening wordt gehouden met oriëntatie, hoek en zelfs de lokale weerpatronen zoals bewolking. Installateurs van zonnepanelen helpen de locatie van de panelen te optimaliseren, maar uw dak moet eerst voldoende zonlicht krijgen.

De efficiëntie van de meeste zonnepanelen duurt minstens 30 jaar, dus ze zouden zichzelf binnen die tijd moeten terugbetalen, zelfs om als investering te worden beschouwd. Kijk naar je elektriciteitsrekening en tel bij elkaar op hoeveel kilowattuur energie je het afgelopen jaar hebt verbruikt, deel dat door de gemiddelde hoeveelheid zonlichturen die je per jaar krijgt in Manitoba, dat is 1.293 en je hebt de grootte van het zonnestelsel dat je nodig hebt om in al je elektriciteitsbehoeften te voorzien. Naast alles wat al gedekt is, kunnen beschikbare belastingkortingen, kortingen en incentives in uw regio ook van invloed zijn op de ROI van uw zonnepanelen en de terugverdientijd. Als u plannen maakt voor de installatie van een nieuw zonnepaneel, vindt u hier de lijst met de zes belangrijkste factoren die van invloed zijn op het aantal zonnepanelen dat uw huis, boerderij of bedrijf nodig heeft.

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe u in slechts 3 stappen nauwkeurig de kosten van zonne-energie voor uw woning kunt berekenen. De volgende kolom laat zien hoeveel kWh je kunt verwachten voor elke kW zonnepanelen, wanneer die panelen zuidwaarts zijn geplaatst, onder een kantelhoek gelijk aan de breedtegraad van de locatie en of er helemaal geen schaduw op de panelen is. Hoewel de voordelen en waarde van zonne-energie vaak opwegen tegen de kosten, is het belangrijk om de verdeling te begrijpen. In de vorige paragraaf werd getoond hoe de opbrengst van zonne-energie kan worden berekend voor locaties over de hele wereld en voor alle verschillende oriëntaties (azimut) en kantelhoeken.

Voor standaard off-grid dimensionering is 3 dagen autonomie vereist, wat betekent dat er geen energie uit zonnepanelen of andere bronnen komt, en aan het einde van die 3 dagen zullen de batterijen tot 50% State-Of-Charge (SOC) zijn. Die factor zorgt voor onder meer de efficiëntie van het paneel bij het produceren van vermogen, de efficiëntie van de laadcontroller voor een MPPT-type controller (tegenwoordig bijna altijd gebruikt in tegenstelling tot de minder efficiënte controllers van het PWM-type), de laadefficiëntie in loodzuurbatterijen en de inverter-efficiëntie voor het omzetten in AC. Overstappen op zonne-energie is een investering op lange termijn die moet worden overwogen als u van plan bent nog vele jaren in uw huis te blijven.